X

Over MyTec-Bedrijven

Ontstaan

Sinds 2014 is de stichting MyTec-Bedrijven (voorheen stichting Leer Werken in de Techniek) actief in de co-creatie met het onderwijs.

Het doel van MyTec-Bedrijven is om het kwantitatieve en kwalitatieve gat tussen afgestudeerde technici en bedrijven te vullen en zo onze leden en de studenten verder te helpen in de wereld van morgen.

Technische processen worden steeds complexer. Hierdoor wordt samenwerking tussen verschillende specialisten in bedrijven steeds belangrijker. Alleen samen komen zij tot de beste resultaten.

Co-creatie

Hoe beter technische afdelingen geïntegreerd zijn en technici in staat zijn om elkaar goed te begrijpen en samen te werken hoe beter het resultaat. Een zo optimaal mogelijk aansluiting tussen techniek onderwijs en de wensen vanuit bedrijven vormt daarvoor het begin.

Door in de opleiding van studenten eerst de breedte van het werkveld te laten zien, voordat ze zich gaan specialiseren, zal meer algemene technische kennis en begrip ontstaan bij de student en toekomstige werknemer.

Mede hierdoor kan de student een betere keuze maken welk vakgebied het beste bij hem past en krijgen bedrijven enthousiaste werknemers met brede blik en uitstekende motivatie.

Blijven ontwikkelen

Door technologische ontwikkelingen zien we de laatste jaren nieuwe vakgebieden ontstaan. Deze vakgebieden bevinden zich vaak op het snijvlak van bestaande disciplines. Denk hierbij aan het ontstaan van beroepen als windtechnicus.

Door samen met het onderwijs op te leiden en modulair te werken ontstaat in de laatste fase van de opleiding ruimte om in te spelen op deze ontwikkelingen. Met bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het behalen van het certificaat “windenergie”.

MyTec is daarmee geen statische opleiding, maar zal zich blijven ontwikkelen om altijd optimaal aan te sluiten bij ontwikkelingen in de praktijk.

Organisatie

Bestuur

Voorzitter 
Robert Hendriks

(Nuon)
Vice-voorzitter 
Rob Dresken

(Engie Services)
Secretaris & penningmeester 
Richard de Jong

(HVC)
Algemeen bestuurslid 
Cor Stam

(Albemarle)
Algemeen bestuurslid 
Jos Zwienenberg

(Cargill)

Ondersteuning

Communicatie

Voor vragen over de stichting of communicatie gerelateerde vragen, neem dan contact op met:

 

Secretariaat

Voor administratieve vragen neem dan contact op met:

Raad van Toezicht

  • Ronald Gijzen (Orona)
  • Monic van Eerden (HVC)
  • Hans Oosting (NedTrain)
  • Martin Wiersma (EXPHO)
  • Jos van Erp

Onze ambitie

in de co-creatie

MyTec-Bedrijven en het ROC Nova College werken samen om de beste techniekopleiding van Nederland neer te zetten. De beste wil zeggen een techniekopleiding die optimaal voorbereidt op werk en werken. Zodat studenten na afronding direct aan de slag kunnen.

Een opleiding met topdocenten die intensief samenwerken met het bedrijfsleven om samen het beste van techniek te bieden. Een opleiding met uitdagende lesmethoden en aandacht voor individuele leerbehoeften en wensen van studenten, zodat ze gestimuleerd worden het beste uit zichzelf te halen. Dat is MyTec.

Lid worden?

Meer weten over de voordelen

van lidmaatschap van MyTec-Bedrijven?

Lees verder over lid worden
MyTec-Bedrijven
Assign a menu in the Left Menu options.